top of page
pexels-karolina-grabowska-4709404.jpg

Cultuur-historisch en toeristische trekpleisters

C-mine Genk (25 min)

Inhoudelijk werkt C-mine rond vier pijlers: educatie, creatieve economie, creatieve recreatie en artistieke creatie en presentatie. Met een hogeschool gespecialiseerd in diverse artistieke afstudeerrichtingen, een incubator voor jonge ondernemers, een cultuurcentrum, een designcentrum, een cinema, C-mine expeditie,... is de C-mine missie geslaagd. In de onmiddellijke omgeving: Vennestraat Genk: multiculturele winkeltjes en eetgelegenheden! Zeker ook de moeite: Thor-Park: een perfecte match tussen Industrieel Erfgoed en moderne architectuur, vlakbij de KRC-terreinen!

Kasteel "Landcommanderij Alden-Biezen" (25 min)

Een schitterende erfgoedsite, een internationaal cultuur- en congrescentrum, een toeristische trekpleister met prachtige tuin: de Landcommanderij Alden Biesen in Bilzen is het allemaal. Alden Biesen, ooit gebouwd door de Duitse Ridderorde, is nu een van de grootste kasteeldomeinen in de Euregio.

Oud-Rekem (20 min)

In 2008 werd Oud-Rekem door ‘Toerisme Vlaanderen’ officieel uitgeroepen tot ‘Het Mooiste Dorp van Vlaanderen’. Wanneer u er even rondwandelt begrijpt u meteen waarom. Het kasteel d’Aspremont-Lynden, de museumkerk, de museumapotheek, Distillerie Senden en de vele historische gebouwen vormen samen een prachtig historisch dorpje dat je terugbrengt in de tijd. 

Abdijsite Herkenrode (40 min)

Abdijsite Herkenrode in Hasselt, dat is een boeiend verleden in een prachtige omgeving, vlakbij 'De Wijers'. De oude hoevegebouwen van de abdij Herkenrode en de omliggende 100 hectare natuurgebied werden ontwikkeld tot een domein waar heel wat te beleven valt.

Belevings- en dierenpark: La Biomista (25 min)

Nieuw atelier van onze gekende kunstenaar Koen Vanmechelen met mooi belevingspark. De dieren in het park spelen een essentiële rol in het werk van Van­mechelen, naast zijn welgekende kippensoorten, zie je er onder andere ook lama’s, emoes, dromedarissen, struisvogels, alpaca’s en nandoes.

Elaisa Energetic Wellness (15 min)

Sinds september 2019 kan u terecht bij Elaisa Energetic Wellness voor de ultieme wellness-ervaring. Deze holistische wellness is op een boogscheut van onze B&B gelegen in de prachtige natuur van Connecterra. Een immens wellness- en belevingsproject in een uniek kader! Jezelf herbronnen met kristallen en prachtige beelden uit verschillende uithoeken van de wereld!

Bokrijk (35 min)

Verrassend Openluchtmuseum met grote toffe speeltuin. Het is een uitgestrekt wandelparadijs voor het hele gezin!

Mooie steden en dorpen in de buurt 

Maaseik & Kinrooi: www.toerismekinrooi.be  

Genk: www.visitgenk.be

Hasselt: www.visithasselt.be

Valkenburg & Maastricht: www.bezoekmaastricht.nl

Tuinwijk & Mijnverleden: www.visitmaasmechelen.com

Tongeren: www.visittongeren.be 

Sint-Truiden: www.toerisme-sint-truiden.be

De Voerstreek: www.voerstreek.be

bottom of page